Wagen en bouwkot verloren…

Wagen en bouwkot verloren, maar bouwclub Begienurs springlevend

BC de Begienurs hebben afgelopen vrijdag met de hele bouwclub bij elkaar gezeten om de stand van zaken, carnaval 2013 en verdere toekomst te bespreken.
Hoewel we het bouwkot en wagen voor dit jaar hebben verloren, bleek uit de opkomst en het enthousiasme, dat de bouwclub nog springlevend is.

Carnaval 2013

De Begienurs hebben ondanks alles toch besloten om met een eigen wagentje aan alle optochten mee te doen. Dit zijn de optocht in Tullepetaonestad (Roosendaal, 9-2), Pompedurp (Kruisland, 10-2), Puitelaand (Heerle, 11-2) en Strienestad (Steenbergen 12-2). We doen zowel mee vanuit de eigen ambitie en om weer vooruit te kijken, maar reacties die we van alle carnavalsstichtingen en bouwclubs hebben ontvangen zijn daarbij zeker een steuntje in de rug.

De afgebrande carnavalswagen had als thema ‘EerbeToontje’. Ter nagedachtenis aan Toontje Blok, de ‘directeur’ van de Begienurs die ons afgelopen jaar is ontvallen.

Toontje was een man van de landbouw. Eerst reed hij met paard en wagen en later  als loonwerker vooral op de spuitkar. Samen met oma Cor verkocht hij jarenlang erpels aan huis. De afgebrande wagen vormde dan ook een boergondisch tafereel.

Het wagentje waar we deze carnaval mee zullen rijden, zal zeker niet zo groot worden al men normaal gesproken van ons zou mogen verwachten. We gaan komende weken ons best doen er nog een klein eerbetoontje van te maken, ook ter herinnering aan Molenweg 11, dat veel meer was dan alleen een bouwkot. Met dank aan mevr. Buuron voor het beschikbaar stellen van het onderstel en BC Witte Gei’t? en firma Hack voor onderdak.

Daarnaast bouwen de Begienurs de Pomp voor de pompverbranding in Kruisland, zoals al eerder was afgesproken met de Stichting Kruislands Karnaval.

Benefietavond 1 februari

De Begienurs zijn ontzettend dankbaar voor alle steun die we hebben mogen ontvangen en de acties die op zijn gezet. De Benefietavond op 1 februari vanaf 20:00 in Zaal Koch te Kruisland, willen we daarbij graag uitlichten. Ton Peeters (Metro Drive-In-Show en SLOS Radio) en Toine Koch (Café Partycentrum Koch) hebben het initiatief genomen om voor de Begienurs deze AFFIK-Party te organiseren en diverse artiesten# komen belangeloos optreden. Ook personeel van Koch en ROAN Security hebben zich vrijwillig aangemeld. Onder meer de entree van 5,- euro komt geheel ten goede aan de Begienurs.

De brand zelf is natuurlijk geen reden voor een feestje, maar ondanks alles willen we er met het oog op carnaval toch weer een leuke avond van maken en vooruit kijken. We hopen dan op een grote opkomst, zodat het de aftrap kan zijn voor een nieuw begien voor de Begienurs.

Website: begienurs.nl / Email: begienurs@gmail.com / Tel. 06-20594375 (Henk van Loon)